Tuesday, July 20, 2010

இசைத்திருவிழா

Black & White: Michael Jackson og Elvis er forbillederne
I hvert fald har Michael Jackson sat sine spor – også på rockscenen i Vejen, hvor et af de bands, der er på plakaten til årets Anlægskoncert, ligefrem har taget navn efter et af Jacksons hits.

Det er megahittet, Black or White, som var den bedst solgte single i 1991, og som nu med en lille ændring er blevet til navnet på et af Vejens nyste bands, Black and White.

Både Jacksons, Black or White, og et andet stort hit, A little less conversation, af Elvis Presley, er et par af de sange, bandet har på repertoiret.

– Indtil videre spiller vi udelukkende kopinumre, men vi sætter selvfølgelig vores eget præg på både sang og guitaren, siger Jacob Schmidt Clausen, der er forsanger.

Blandt hans inspirationskilder er danske Tim Christensen og komponisten, Andrew Lloyd Webber, der blandt andet har skrevet The Phantom of the Opera og Jesus Christ Superstar.

– Andrew Lloyd Webber er fra teaterverdenen, men hans musik kan sagtens bruges i rocksammenhænge, siger Jacob Schmidt Clausen, der også har ladet sig inspirere af Michael Jacksons evner som danser.
På scenen kan man nemlig godt lokke ham til at vise en rask lille moonwalk.

Black and White spiller en blanding af rock og pop – poppen er repræsenteret af kunstnere som: Pink, John Mayer og Maroon 5, mens rocken kommer fra kunstnere som, Tim Christensen, Carpark North og Elvis Presley.

– Hvorfor det endte med, at vi blandede rocken med pop, tror jeg skyldes, at vi bare har besluttet at spille nogle af de numre, som vi alle sammen synes er fede, siger Loke Bager Kristensen, der spiller guitar.

Ja, for samtidig tænker vi også meget på, hvad publikum gerne vil høre, siger Goutam Natkunarajah, der spiller trommer.

Black & White har spillet rock-pop i et års tid, og her har man hidtil kunnet høre bandet på hjemmebane i: Connect Club i Vejen, i Læborg Forsamlingshus, til Jule- og Påske-jam i Vejen og på Studioscenen i Vejen.

– Vi har også lige været på Roskilde Festivalen. Det var en stor oplevelse. Her hørte vi et helt nyt superband fra USA, Them Crooked Vultures, der spiller retrorock, siger Loke Bager Kristensen og lader forstå, at Black & White desværre ikke var med på Roskilde Festivalens plakat, men måtte nøjes med en plads blandt publikum.

Til gengæld er Black & White med både på plakaten og på scenen ved Anlægskoncerten lørdag den 21. august.

kilde : jv.dk

No comments: