Solidaritet
-Troels Ravn- ( Folketingskandidat -S)
Forargelse, bekymring og overraskelse var nogle af de følelser, mange danskere sad tilbage med efter at have set programmet Kontant på DR i sidste uge. To kvinder fortalte deres historie om, hvordan de som sygemeldte fra arbejdsmarkedet, efter 52 uger, har mistet retten til sygedagpenge.
Nu kan beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), og kommunerne så skælde ud på hinanden og diskutere, hvem der har fejlet, mens to fortvivlede kvinder må se deres privatøkonomi blive smadret. Det er ikke værdigt. Efter min mening burde de omtalte kvinder have ret til en midlertidig førtidspension, indtil deres sag er endelig afklaret.
Vi må også råbe vagt i gevær overfor følgerne at den arbejdsmarkedspolitik, som den borgerlige regering og DF fører. Starthjælp, 300 timers reglen, 52 ugers reglen og halvering af dagpengeperioden fra 4 til 2 år, betyder nemlig, at mange mennesker i det danske samfund kastes ud i et personligt og økonomisk kaos. I dagens Danmark er det således blevet muligt på ét år at gå fra at være fuld beskæftiget på arbejdsmarkedet til at være på kontanthjælp. Hvis uheldet er ude.
I deres noget mærkværdige forståelse af begrebet solidaritet, tror Løkke, Hjort Frederiksen og Støjberg, at man kan piske syge og ledige tilbage til arbejdet. En både usympatisk og menneskefjendsk politik. De borgerlige mener, at den bedste vej tilbage til arbejdsmarkedet altid er den hurtigste vej. Jeg mener, vi skal sadle om. Ledige kommer ikke i arbejde af at miste dagpenge. Der skal jobs til. Og syge mennesker, der er havnet i et lovmæssigt hul, bliver ikke raske af at miste deres økonomiske grundlag. Vi skal derimod tage udgangspunkt i det enkelte menneskes situation og yde en langt mere helhedsorienteret indsats, når skaden er sket.
I Danmark hylder vi begrebet sammenhængskraft. Det betyder, at vi ikke ønsker mennesker går til grunde. Vi vil det gode i livet, og vi vil et stærkt fællesskab, hvor mennesker og samfund træder til, hvis ulykken er ude. Se, det er solidaritet.
No comments:
Post a Comment